coolweb


Τι να κάνετε αν τρακάρετε με ανασφάλιστο όχημα

Τι πρέπει  να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο

Παρά το γεγονός ότι η ασφάλιση των αυτοκινήτων, αλλά και των υπόλοιπων οχημάτων είναι υποχρεωτική από τον Νόμο, ωστόσο υπάρχουν οδηγοί που μένουν ανασφάλιστοι, είτε επειδή δεν έχουν τα χρήματα, είτε λόγω αδιαφορίας.

Είναι ενδεικτικό ότι στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν σχεδόν μισό εκατομμύριο(!) ανασφάλιστα οχήματα όλων των κατηγοριών.

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που κάποιο ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, και πολύ περισσότερο τι πρέπει να κάνετε αν έχετε κάποιο ατύχημα με όχημα που δεν είναι ασφαλισμένο; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος


Σε περίπτωση που εμπλακεί σε ατύχημα ένα ανασφάλιστο όχημα, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον οδηγό ή τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Το δικαστήριο είναι αυτό που θα αποφασίσει σχετικά, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει κανείς την περιουσία από τυχόν διεκδικήσεις των θυμάτων του τροχαίου.

 τι γίνεται αν τρακάρω με ανασφάλιστο όχημα
Φυσικά και ο κοινωνικός αντίκτυπος ενός τέτοιου ατυχήματος είναι σημαντικός, αφού οι συνέπειες του μπορεί να μην αφορούν μόνο υλικές ζημιές, αλλά να έχουν πολύ πιο σοβαρά αποτελέσματα (πχ σε ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο).

Για αυτόν το λόγο πρέπει κανείς να ασφαλίζει το αυτοκίνητο του. Γιατί πολύ απλά η ασφαλιστική εταιρία μέσω της ασφάλειας αστικής ευθύνης καλύπτει όλες τις πιθανές ζημιές , όπως π.χ. υλικές ζημιές, τραυματισμούς ή ακόμη και θάνατο που μπορεί να προκληθούν και που φυσικά ο οδηγός δεν μπορεί να καλύψει από μόνος του.

Τι να κάνετε αν εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα


Αν εμπλακείτε σε ατύχημα πρέπει έτσι κι αλλιώς να καλέσετε την τροχαία, ειδικά αν υπάρχουν σωματικές βλάβες (τραυματισμός ή θάνατος). Πολύ περισσότερο αν το άλλο όχημα είναι ανασφάλιστο η τροχαία πρέπει να έρθει και να κάμει επίσημη καταγραφή του συμβάντος.

Το χαρτί που θα πάρετε από την τροχαία θα πρέπει να το κρατήσετε για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα στο δικαστήριο αν χρειαστεί.

 σε οποιοδήποτε τροχαίο ατύχημα πρέπει να καλέσετε την τροχαία για να καταγράψει το συμβάν
Σε περίπτωση που το ατύχημα δεν είναι σοβαρό, δηλαδή αν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, αν υπάρχει στο συμβόλαιο σας κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, μπορείτε να αποζημιωθείτε απευθείας από την ασφαλιστική σας εταιρία, αν φυσικά φταίει ο ανασφάλιστος οδηγός.

Σε αυτήν την περίπτωση επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρία για να καταγράψει το συμβάν και να κάνετε δήλωση μέσω της φροντίδας ατυχήματος.

Στην περίπτωση που υπάρχουν σωματικές βλάβες ή δεν έχετε την κάλυψη "Ζημιές από ανασφάλιστο όχημα" πρέπει να υποβάλετε έγγραφη αίτηση αποζημίωσης στο Επικουρικό Κεφάλαιο, με συνημμένα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την απαίτηση σας.

 σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα διατηρήστε την ψυχραιμία σας
Η υποβολή της συγκεκριμένης αίτησης είναι απαραίτητη από τον νόμο προϋπόθεση για την δικαστική διεκδίκηση οποιασδήποτε αποζημίωσης. Το κακό είναι ότι η διαδικασία αποζημίωσης είναι συνήθως χρονοβόρα, καθώς μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 χρόνια ή και περισσότερο.

Φυσικά σε κάθε περίπτωση το καλύτερο είναι να μιλήσετε με κάποιον δικηγόρο για να δείτε τι σας συμφέρει περισσότερο. Πολλές ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν νομική προστασία (δηλαδή πρόσβαση σε δικηγόρο της εταιρίας) με μικρό κόστος ή και δωρεάν.Διαβάστε στη συνέχεια Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και κανόνες ασφαλείας!
Σχετικά άρθρα

Αερόσακοι: πως λειτουργούν και πως μας προστατεύουν;
αερόσακοι
Πως λοιπόν λειτουργούν οι γνωστοί σε όλους μας αερόσακοι στα αυτοκίνητα; Τι συμβαίνει κατά τη σύγκρουση των οχημάτων και πως μας προστατεύουν;
Πως λειτουργεί το immobilizer;
Τι είναι το immobiliser
Τι είναι και πως δουλεύει το immobilizer στο αυτοκίνητο; Από τι αποτελείται το συγκεκριμένο σύστημα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Προετοιμασία αυτοκίνητου για τον χειμώνα
Συμβουλές για το αυτοκίνητο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα
Τι πρέπει να κάνετε στο αυτοκίνητο σας για να είστε προετοιμασμένοι για τον χειμώνα που έρχεται; Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
Πως να βρω το ΑΜΚΑ
Υπολογισμός ΑΜΚΑ
Τι είναι ο ΑΜΚΑ και πως μπορείτε να βρείτε τον δικό σας; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.
Τι να προσέξω στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκίνητου
Χρήσιμες συμβουλές για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκίνητου
Τι πρέπει να προσέξετε όταν πρόκειται να αγοράσετε αυτοκίνητο από δεύτερο χέρι; Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι να κάνετε αν τρακάρετε με ανασφάλιστο όχημα
Kατηγορία: Οχήματα
Tags: αυτοκίνητοατύχημαασφάλισηασφάλεια
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Υγραέριο: Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα υγραεριοκίνησης!
υγραεριοκίνηση
Υγραέριο στο αυτοκίνητο - υγραεριοκίνηση: πολύς ντόρος στις μέρες μας! Αξίζει; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Δείτε!

Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Αξίζει;
υβριδικό αυτοκίνητο
Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Πως συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο;

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα λάστιχα; Μέρος 1ο
λάστιχα νούμερα και γράμματα
Κάθε λάστιχο έχει επάνω του διάφορα στοιχεία που μας δίνουν πολλές – και χρήσιμες – πληροφορίες! Πως όμως τα διαβάζουμε και τι σημαίνουν;

Πως λειτουργεί το immobilizer;
Τι είναι το immobiliser
Τι είναι και πως δουλεύει το immobilizer στο αυτοκίνητο; Από τι αποτελείται το συγκεκριμένο σύστημα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι να κάνετε αν υπερθερμανθεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου!
υπερθέρμανση κινητήρα
Μάθετε πριν την πάθετε! Τι να κάνετε λοιπόν αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας υπερθερμανθεί; Πως να το αντιμετωπίσετε και τι να προσέξετε; Δείτε!

Τι είναι το ABS, πως λειτουργεί στους τροχούς
abs αυτοκινήτου
Τι είναι το abs; Πως λειτουργεί αυτό το σύστημα και τι συμβαίνει στα φρένα των τροχών του αυτοκινήτου; Μια εντυπωσιακή εφεύρεση που έχει σώσει ζωές...

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα ελαστικά; Μέρος 2ο
ελαστικά νούμερα και γράμματα
Δείτε κάποιες επιπλέον πληροφορίες στην ανάλυση των γραμμάτων και αριθμών που έχουν πάνω τους τα ελαστικά των επαγγελματικών οχημάτων!

Κάθε πότε περνάω ΚΤΕΟ
Πότε πάω για έλεγχο στο ΚΤΕΟ
Κάθε πότε πρέπει να περνάμε τα οχήματα μας από το ΚΤΕΟ για έλεγχο; Ας δούμε στο παρακάτω άρθρο απλά και κατανοητά.

Πως να μη θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου
Πως να μη θαμπώνει το παρμπρίζ
Αν βαρεθήκατε το θαμπωμένο παρμπρίζ στο αυτοκίνητο δοκιμάστε κάποια από τις λύσεις που προτείνουμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel στο αυτοκίνητο!
κινητήρες αυτοκινήτου
Δείτε σε αυτό το άρθρο ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης στο αυτοκίνητο!

Σωστή συντήρηση αυτοκινήτου: tips και συμβουλές
Τι να προσέξω κατά το σέρβις του αυτοκινήτου
Τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες και γενικά όλα τα οχήματα χρειάζονται συντήρηση τόσο για να μας μεταφέρουν με ασφάλεια, όσο και για να ...

Πως να κάνετε σωστή συντήρηση των ελαστικών του αυτοκινήτου!
συντήρηση ελαστικών
Είναι μεγάλη υπόθεση να κάνετε σωστή συντήρηση των λάστιχων του αυτοκινήτου για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας δούμε κάποιες απλές συμβουλές!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ