coolweb


Γιατί έχουμε αυλάκι κάτω από τη μύτη

Γιατί έχουμε λακάκι κάτω από τη μύτη μας

Διαβάστηκε: 10.277 φορές
Που οφείλεται το αυλάκι που έχουμε όλοι κάτω από τη μύτη μας και τι θα συνέβαινε αν έλειπε; Δείτε αναλυτικά στο ακόλουθο άρθρο.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε ένα μικρό χαρακτηριστικό αυλάκι κάτω από τη μύτη μας. Που οφείλεται όμως και πως δημιουργείται; Μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες δεν είχαν απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Επίσης αναπάντητο έμενε το ερώτημα σχετικά με την πιθανή λειτουργία του συγκεκριμένου σημείου του προσώπου μας.

σε τι χρησιμεύει το αυλάκι στη μύτη μας
Τα τελευταία χρόνια όμως και με την πρόοδο της τεχνολογίας και συγκεκριμένα της μεθόδου της ηχογραφικής απεικόνισης φαίνεται πως βρέθηκε ο ρόλος και ο λόγος ύπαρξης του χαρακτηριστικού αυλακιού.

Γιατί έχουμε αυλάκι κάτω από τη μύτη

Σχεδόν όποιο πρόσωπο και να κοιτάξουμε θα δούμε ότι δεν λείπει το χαρακτηριστικό μικρό αυλάκι κάτω από τα ρουθούνια και μέχρι το άνω χείλος. Βέβαια σε κάποιους ανθρώπους είναι πιο έντονο, σε άλλους πιο ρηχό, ενώ κάποιοι δεν το έχουν καθόλου.

Το κάθετο αυτό αυλάκι ονομάζεται φίλτρο (philtrum) και οφείλεται στον τρόπο που σχηματίζεται το ανθρώπινο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πιο συγκεκριμένα κατά τον δεύτερο με τρίτο μήνα της κύησης.

Πιο συγκεκριμένα, όταν το έμβρυο βρίσκεται μέσα στην κοιλιά της μητέρας του, για κάποιο λόγο το δεξί και το αριστερό μέρος του προσώπου αναπτύσσονται χωριστά. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη τους, τα δύο μέρη ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν το άνω χείλος και το αυλάκι, το λεγόμενο φίλτρο.

πως δημιουργείται το αυλάκι κάτω από τη μύτη
Με απλά λόγια λοιπόν, σύμφωνα με τους ειδικούς, το αυλάκι αυτό που σχηματίζεται κάτω από την μύτη και πάνω από το πάνω χείλος μας είναι ουσιαστικά η ραφή, δηλαδή το σημείο ένωσης τριών βασικών μερών του προσώπου μας.

Ονομάζεται φίλτρο από την αρχαία ελληνική λέξη φίλτρον η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την λέξη φιλώ που στα αρχαία σήμαινε αγαπώ, εξ ου και μητρικό φίλτρο, από την αγάπη της μάνας προς το παιδί της.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αν απουσίαζε αυτό το αυλάκι, το ανθρώπινο πρόσωπο ουσιαστικά θα είχε μια τελείως διαφορετική μορφή σε σχέση με αυτή που ξέρουμε σήμερα.

Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι αν δεν υπήρχε αυτή η ραφή δεν θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε κανένα πρόσωπο.


Είναι καλό να έχουμε το αυλάκι κάτω από τη μύτη και τι συμβολίζει;

Σύμφωνα με κάποιους μελετητές θεωρείται καλό να έχουμε το φίλτρο κάτω από τα ρουθούνια μας, καθώς μας κάνει πιο ελκυστικούς απέναντι στο άλλο φύλο.

το αυλάκι στη μύτη είναι ελκυστικό
Έτσι αυτοί που το έχουν έντονο θεωρούνται τυχεροί, ενώ όσοι δεν το έχουν ή το έχουν ρηχό δεν διστάζουν να φτάσουν μέχρι τον πλαστικό χειρουργό για να το βαθύνουν!

Επίσης, κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα άτομα που έχουν έντονο το αυλάκι αυτό είναι πιο δραστήρια, έχουν περισσότερη ενέργεια και είναι πιο γόνιμα. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί το πιπέρι προκαλεί φτέρνισμα;


Σχετικά άρθρα

Γιατί φτερνιζόμαστε; Ποιά η αιτία;
φτέρνισμα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί φτερνιζόμαστε; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και αντιδράει έτσι και ποια η αιτία; Ας δούμε λοιπόν απλά και κατανοητά!
Γιατί δεν πρέπει να σκαλίζουμε τη μύτη μας
Γιατί να μην σκαλίζω τη μύτη μου
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ίσως πιο αηδιαστικό και αντιαισθητικό πράγμα από κάποιον που σκαλίζει τη μύτη του δημοσίως. Πρόκειται ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Γιατί έχουμε αυλάκι κάτω από τη μύτη
Kατηγορία: Υγεία
Tags: μύτηστόμαπρόσωποανατομίααυλάκι
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Γιατί λιποθυμάμε; Τι προκαλεί συνήθως την ξαφνική λιποθυμία;
λιποθυμία
Γιατί εμείς οι άνθρωποι λιποθυμάμε; Τι συμβαίνει και κάνει ο οργανισμός μας shut down;! Τι προκαλεί το φαινόμενο της λιποθυμίας; Ας δούμε λοιπόν!

Γιατί φτερνιζόμαστε; Ποιά η αιτία;
φτέρνισμα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί φτερνιζόμαστε; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και αντιδράει έτσι και ποια η αιτία; Ας δούμε λοιπόν απλά και κατανοητά!

Γιατί βουλώνουν τα αυτιά μας;!
αυτιά βουλώνουν
Το παθαίνουμε όλοι μας: είτε κατά την απογείωση του αεροπλάνου, είτε κατά τη βόλτα μας με το αμάξι, κλπ, βουλώνουν τα αυτιά μας! Γιατί όμως;

Τι είναι το μήλο του Αδάμ και γιατί λέγεται έτσι;
το μήλο του Αδάμ
Πίσω από το καρύδι στο λαιμό, γνωστό και ως "μήλο του Αδάμ", κρύβεται ένας πολύπλοκος μηχανισμός με απίστευτες λειτουργίες. Τι είναι, πως δημιουργείται και γιατί λέγεται έτσι;

Γιατί οι άντρες έχουν ρώγες;
Γιατί οι άντρες έχουν θηλές
Εκτός από τις γυναίκες, ρώγες έχουν και οι άντρες αν και φαινομενικά δεν τις χρειάζονται. Τότε γιατί τις έχουν; Για να δούμε…

Τι είναι ο ιδρώτας και γιατί ιδρώνουμε;
ιδρώτας
Αλήθεια... τι είναι ο ιδρώτας; Γιατί ιδρώνουμε όταν είμαστε κάτω υπό πίεση ή όταν είμαστε σε ζεστό περιβάλλον; Ας δούμε λοιπόν!

Γιατί το αίμα μας είναι κόκκινο;
αίμα κόκκινο
Αλήθεια, γιατί το ανθρώπινο αίμα έχει κόκκινο χρώμα; Σκεφτήκατε ποτέ; Ας δώσουμε λοιπόν απάντηση σε αυτό το ωραίο ερώτημα, δείτε εδώ.

Πως επηρεάζει η καφεΐνη του καφέ και γινόμαστε εξαρτημένοι;
καφές εξάρτηση
Πως επηρεάζει ο καφές τον οργανισμό μας; Πως η καφεΐνη προκαλεί εξάρτηση; Τι συμβαίνει με την αδρεναλίνη και πως επηρεάζεται η διάθεσή μας;

Που κάνει καλό το γέλιο;
χαμόγελο
Γελάμε όλοι μας λίγο πολύ, καθημερινά. Το γέλιο λένε είναι ζωή και φυσικά, όχι άδικα! Διαβάστε σε αυτό το άρθρο πόσο καλό μας κάνει, θα εκπλαγείτε!

Πως να βελτιώσετε τη μνήμη σας!
μνήμη
Έχετε θέμα με τη μνήμη; Ας δούμε σε αυτό το άρθρο μερικά κολπάκια που μπορείτε να κάνετε ώστε να βελτιώσετε τη μνήμη σας και να θυμάστε καλύτερα

Γιατί τα κόπρανα είναι καφέ; Ξέρετε;
Γιατί τα κόπρανα έχουν καφέ χρώμα
Αλήθεια γιατί τα κόπρανα μας έχουν κατά κανόνα καφέ χρώμα; Που οφείλεται αυτό; Ας δούμε απλά και κατανοητά!

Ποια στιγμή της ημέρας είμαστε ψηλότεροι;
παιδί μετράει το ύψος του
Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το ύψος μας παραμένει σταθερό κατά την διάρκεια της ημέρας γελιέστε! Το ύψος μας μεταβάλλεται συνέχεια! Πως; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ