coolweb


Γιατί δεν πρέπει να σκαλίζουμε τη μύτη μας

Γιατί να μην σκαλίζω τη μύτη μου

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ίσως πιο αηδιαστικό και αντιαισθητικό πράγμα από κάποιον που σκαλίζει τη μύτη του δημοσίως. Πρόκειται για μια πολύ άσχημη και αγενή χειρονομία για αυτό θα έπρεπε όλοι μας να την αποφεύγουμε.

Ωστόσο, υπάρχει κι άλλος ίσως σοβαρότερος λόγος για τον οποίο δεν κάνει να πειράζουμε το εσωτερικό της ρινικής μας κοιλότητας και ο λόγος αυτός είναι ιατρικής φύσεως.

γιατί να μην σκαλίζετε τη μύτη σας
Ας τον δούμε απλά και κατανοητά παρακάτω.

Γιατί δεν κάνει να πειράζουμε τη μύτη μας


Από το εσωτερικό της μύτης μας περνάνε πέντε αρτηρίες. Επίσης, εκεί μέσα βρίσκεται και η βλεννογόνος μεμβράνη, η οποία καλύπτει το εσωτερικό της ρινικής μας κοιλότητας και η οποία είναι αυτή που παράγει τη βλέννα (κοινώς τη μύξα) η οποία μπορεί να πάθει εύκολα ζημιά.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι αρτηρίες μας να τραυματιστούν προκαλώντας μικρή ή πιο εκτεταμένη αιμορραγία. Για αυτό η μύτη μας τρέχει εύκολα αίμα αν χτυπήσουμε ή αν την φυσήξουμε απότομα ειδικά όταν είμαστε κρυωμένοι.

αν σκαλίζω τη μύτη μου μπορεί να ματώσει;
Επίσης, με το να ερεθίσουμε τη μεμβράνη αυτή, μπορούμε να την εκθέσουμε σε κάποιο πιθανή μόλυνση με επικίνδυνα βακτήρια. Τα βακτήρια αυτά μπορούν με τη σειρά τους να περάσουν στο αίμα μας και να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες.

Επίσης, αν τραυματίσουμε τη βλεννογόνο μεμβράνη της μύτης μας, χρειάζεται πέντε ολόκληρες εβδομάδες για να επουλωθεί εντελώς.

Πως να καθαρίσουμε τη μύτη μας


Επομένως, αφού δεν μπορούμε να χώσουμε τις χερούκλες μας ή κανένα άλλο αντικείμενο, τότε πως θα καθαρίσουμε τη μύτη μας;

Τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να την πλένουμε με ένα διάλυμα αλατόνερου, δηλαδή χλιαρού νερού ανακατεμένου με θαλασσινό αλάτι καθημερινά. Για να το ετοιμάσετε δεν έχετε παρά να διαλύσετε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.

Φυσικά υπάρχουν και έτοιμα διαλύματα θαλασσινού νερού στα φαρμακεία, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτείτε άδικα.

πως να πλύνω τη μύτη μου με αλατόνερο
Για να κάνετε την πλύση μπορείτε να εισάγετε το διάλυμα του αλατόνερου στη μύτη είτε χρησιμοποιώντας μία σύριγγα των 200 ή 250 ml ή με την ειδική ρινική κανάτα ή ρινικό ντους που μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο φαρμακείο.

Με τον τρόπο αυτό η μύτη σας θα είναι πάντοτε πραγματικά καθαρή, αλλά και το σημαντικότερο, πιο υγιής από ποτέ!Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτα
Σχετικά άρθρα

Πως να προστατέψουμε την ακοή μας
Προστατεύοντας την ακοή μας
Το αυτί είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό όργανο του ανθρωπίνου σώματος, καθώς είναι υπεύθυνο όχι μόνο για την ακοή μας, αλλά και για την ...
Γιατί το πιπέρι προκαλεί φτέρνισμα;
πιπέρι φτέρνισμα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όταν εισπνέουμε από τη μύτη πιπέρι, μας προκαλεί φτέρνισμα; Τι συμβαίνει και φτερνιζόμαστε; Ας δούμε λοιπόν!
Γιατί φτερνιζόμαστε; Ποιά η αιτία;
φτέρνισμα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί φτερνιζόμαστε; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και αντιδράει έτσι και ποια η αιτία; Ας δούμε λοιπόν απλά και κατανοητά!
Γιατί βουλώνει η μύτη μας;
Ρινική συμφόρηση
Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από μια βουλωμένη μύτη. Δεν συμφωνείτε; Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας δούμε απλά και κατανοητά.
Γιατί έχουμε αυλάκι κάτω από τη μύτη
Γιατί έχουμε λακάκι κάτω από τη μύτη μας
Που οφείλεται το αυλάκι που έχουμε όλοι κάτω από τη μύτη μας και τι θα συνέβαινε αν έλειπε; Δείτε αναλυτικά στο ακόλουθο άρθρο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Γιατί δεν πρέπει να σκαλίζουμε τη μύτη μας
Kατηγορία: Υγεία
Tags: μύτηκαθαρισμόςκαθάρισμααυτιάαλάτιαλατόνεροσκάλισμαπροβλήματα υγείαςστόμα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Ναυτία: αντιμετώπιση και πως να την αποφύγουμε!
ναυτία
Αλήθεια, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τη ναυτία ή να την αποφύγουμε όσο γίνεται; Ας δούμε εδώ απλά και κατανοητά!

Γιατί βουλώνει η μύτη μας;
Ρινική συμφόρηση
Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από μια βουλωμένη μύτη. Δεν συμφωνείτε; Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας δούμε απλά και κατανοητά.

Πως να προλάβετε ένα κρυολόγημα ώστε να μην αρρωστήσετε!
κρυολόγημα
Το νιώθετε ότι πάτε να αρρωστήσετε και πιστεύετε ότι... είστε καταδικασμένοι να κρεβατωθείτε; Κι όμως, υπάρχει ελπίδα! Δείτε τι να κάνετε!

Τι είναι η μυωπία; Τι συμβαίνει στο μάτι;
μυωπία
Γιατί έχουμε μυωπία; Τι γίνεται στο μάτι μας και δημιουργείται αυτό το φαινόμενο; Τι συμβαίνει ακριβώς στην κόρη και στον αμφιβληστροειδή χιτώνα;

Γιατί παθαίνουμε ναυτία; Ποιά η αιτία;
ναυτία αιτία
Σίγουρα πολλοί από εμάς, λίγο πολύ, έχουμε πάθει ναυτία. Πρόκειται για μία απαίσια κατάσταση. Τι συμβαίνει όμως και ο οργανισμός μας αντιδράει έτσι;

Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων;
Νόσος των κλιματιστικών
Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων και τι σχέση έχει με τα κλιματιστικά; Πως κολλάει και τι συμπτώματα έχει; Όλες οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι η μαστογραφία; Όλες οι πληροφορίες!
μαστογραφία
Αλήθεια, τι ακριβώς είναι η μαστογραφία; Πως - γιατί την κάνουμε και τι καταφέρνουμε με αυτήν; Τι σχέση έχει ο καρκίνος του μαστού; Δείτε!

Τι είναι ο ιός και πως λειτουργεί στο σώμα μας;
ιός
Τι είναι ο καταραμμένος ιός που κολλήσαμε και πως λειτουργεί λοιπόν; Τι κάνει στο σώμα μας, τι σκοπό εξυπηρετεί και πως αναπαράγεται; Ας δούμε!

Σεξουαλική ζωή, γονιμότητα και κύηση στη νόσο του Crohn
Τι είναι η νόσος του Crohn
Πως επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο του Chron; Πόσο ασφαλή είναι τα φαρμακευτικά σκευάσματα; Δείτε!

Το κρύο μας αρρωσταίνει; Δείτε έχει ενδιαφέρον!
Το κρύο σε αρρωσταίνει
Τελικά είναι μύθος η αλήθεια ότι το κρύο μας κάνει ευάλωτους σε ασθένειες; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί απλά και κατανοητά.

Τι είναι η ομοκυστεΐνη
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ομοκυστεΐνη
Τι είναι η ομοκυστεΐνη και τι γίνεται όταν αυξηθούν τα επίπεδα της; Πως μπορούμε να την ρυθμίσουμε; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι το Αλτσχάιμερ και τι συμπτώματα έχει
Τι είναι Αλτσχάιμερ - συμπτώματα
Τι είναι η νόσος ΑΛτσχάιμερ και ποια τα συμπτώματα της; Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ