coolweb


Γιατί η φωνή μας ακούγεται διαφορετικά ηχογραφημένη

Γιατί ακούμε αλλιώς την φωνή μας γραμμένη

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι αλλιώς ακούμε εμείς την φωνή μας την στιγμή που μιλάμε και αλλιώς όταν την ακούσουμε ηχογραφημένη σε ένα εξωτερικό μέσο πχ σε κάποιο μαγνητόφωνο ή στον υπολογιστή.

Γατί όμως συμβαίνει αυτό; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Η απάντηση είναι απλή, αλλά και πολύ εντυπωσιακή! Ας δούμε λοιπόν στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Ποιος είναι ο κανονικός ήχος της φωνής μας;

Προφανώς ο "σωστός" ήχος της φωνής μας, είναι αυτός που ακούμε από την εξωτερική πηγή - ηχογράφηση. Αυτόν τον ήχο ακούν οι άλλοι κάθε φορά που μιλάμε.

γιατί ακούμε την φωνή μας διαφορετικά από τους άλλους
Μάλιστα στους περισσότερους ανθρώπους, δεν τους αρέσει ο ήχος της φωνής όπως ακούγεται στους άλλους, αλλά μάλλον θα πρέπει να ζήσουν με αυτό, καθώς είναι κάτι που δεν αλλάζει.

Γιατί όμως εμείς οι ίδιοι ακούμε κάτι εντελώς διαφορετικό;

Γιατί ακούμε διαφορετικά την φωνή μας ηχογραφημένη

Ο βασικός λόγος για τον οποίο η φωνή μας φτάνει τελείως διαφορετική στα αυτιά μας από ότι στους υπόλοιπους ανθρώπους είναι ότι στα δικά μας αυτιά ο ήχος φτάνει μέσω διαφορετικού καναλιού.

Όταν ακούμε ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα ένα πουλάκι που κελαηδάει, ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο ή την μητέρα μας που μας φωνάζει να βάλουμε ζακέτα ασχέτως αν κοντεύουμε τα 40, ο ήχος ή καλύτερα τα ηχητικά κύματα, έρχονται σε επαφή με το αυτί μας μέσω του αέρα.

ο ήχος φτάνει στα αυτιά μας με τη μορφή κύματος
Τα κύματα αυτά ή αλλιώς τα ηχητικά ερεθίσματα, δημιουργούν μια σειρά από δονήσεις στον εγκέφαλο μας, οι οποίες με τη σειρά τους μετατρέπονται σε ήχο, δηλαδή σε αυτό που εμείς ακούμε.

Όταν όμως η πηγή του ήχου που ακούμε είμαστε εμείς οι ίδιοι, τότε ο εγκέφαλος μας λαμβάνει ερεθίσματα με τη μορφή δονήσεων από δύο διαφορετικές πηγές.

» Η πρώτη πηγή είναι ο ήχος που έρχεται από τον αέρα αφού μιλήσουμε, δηλαδή αυτό που ακούν και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά και εμείς όταν μας ακούσουμε από κάποια ηχογράφηση.

» Η δεύτερη πηγή (που κάνει την διαφορά) προέρχεται από την δόνηση των φωνητικών μας χορδών, κάτι που φυσικά μπορούμε να ακούσουμε μόνο εμείς και κανένας άλλος, συμπεριλαμβανομένης και της συσκευής καταγραφής.

Αυτό μάλιστα εξηγεί και το γεγονός ότι μπορούμε να ακούσουμε την φωνή μας ακόμη και αν κλείσουμε πολύ καλά τα αυτιά μας, απομονώνοντας κάθε εξωτερικό ήχο.

μαζί με τον ήχο ακούμε και τισ δονήσεις από τις φωνητικές μας χορδές
Έτσι, όταν ακούσουμε την φωνή μας ηχογραφημένη από κάποια συσκευή, τότε ακούμε μόνο τον ήχο που παράγεται από την πρώτη πηγή, δηλαδή από τις δονήσεις που φτάνουν σε εμάς μέσω του αέρα.

Το αποτέλεσμα είναι τελικά να ακούμε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει, και το οποίο μας ακούγεται συνήθως περίεργο και συνήθως δεν μας αρέσει καθόλου.

Τόσο απλό!Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί ανατριχιάζουμε με κάποιους ήχους
Σχετικά άρθρα

Τι είναι οι υπέρηχοι και γιατί δεν τους ακούμε
Γιατί δεν ακούμε τους υπερήχους
Τι είναι οι υπέρηχοι, που χρησιμοποιούνται και γιατί δεν τους ακούμε; Ας δούμε όλες τις πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.
Γιατί ο ήχος στην αργή κίνηση είναι βαθύτερος
Γιατί αλλάζει ο ήχος στην αργή κίνηση;
Θα έχετε προσέξει ότι ο ήχος ενός βίντεο σε αργή κίνηση γίνεται πιο βαθύς. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί!
Πως οι χορδές της ηλεκτρικής κιθάρας βγάζουν ήχο
χορδές κιθάρας
Όταν παίζουμε ηλεκτρική κιθάρα ή ηλεκτρικό μπάσο, πως στο καλό, ενώ πάλλονται οι χορδές, παράγεται ήχος - μελωδία και μεταφέρεται ηλεκτρικά στο ηχείο;
Γιατί μιλάμε πιο δυνατά όταν φοράμε ακουστικά;
ακουστικά
Όταν ακούμε μουσική με ακουστικά, τυχαίνει πολλές φορές να μιλάμε πιο δυνατά. Γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο; Πως εξηγείται; Ας δούμε λοιπόν!
Γιατί ακούμε τον ήχο της θάλασσας σε ένα γιγάντιο κοχύλι;!
κοχύλι
Γιατί αν πλησιάσουμε το αυτί μας ερμητικά στο άνοιγμα ενός μεγάλου κοχυλιού, ακούμε τον ήχο της θάλασσας; Τι πραγματικά όμως είναι αυτός ο ήχος;

Σχόλια

Expansion Life ▾
  (στις 19-05-2018)
Έχω κάνει ένα βίντεο στο κανάλι μου όπου εξηγώ γιατί ακούμε διαφορετικά την φωνή μας όταν είναι ηχογραφημένη. Άμα θέλετε δείτε το εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=_FUzoSHFQYw&t=18s
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Γιατί η φωνή μας ακούγεται διαφορετικά ηχογραφημένη
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: φωνήήχοςήχοιδιαφορέςηχογράφησηχορδέςαυτιά
Έχει 1 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Γιατί λιποθυμάμε; Τι προκαλεί συνήθως την ξαφνική λιποθυμία;
λιποθυμία
Γιατί εμείς οι άνθρωποι λιποθυμάμε; Τι συμβαίνει και κάνει ο οργανισμός μας shut down;! Τι προκαλεί το φαινόμενο της λιποθυμίας; Ας δούμε λοιπόν!

Γιατί φτερνιζόμαστε; Ποιά η αιτία;
φτέρνισμα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί φτερνιζόμαστε; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και αντιδράει έτσι και ποια η αιτία; Ας δούμε λοιπόν απλά και κατανοητά!

Γιατί βουλώνουν τα αυτιά μας;!
αυτιά βουλώνουν
Το παθαίνουμε όλοι μας: είτε κατά την απογείωση του αεροπλάνου, είτε κατά τη βόλτα μας με το αμάξι, κλπ, βουλώνουν τα αυτιά μας! Γιατί όμως;

Τι είναι το μήλο του Αδάμ και γιατί λέγεται έτσι;
το μήλο του Αδάμ
Πίσω από το καρύδι στο λαιμό, γνωστό και ως "μήλο του Αδάμ", κρύβεται ένας πολύπλοκος μηχανισμός με απίστευτες λειτουργίες. Τι είναι, πως δημιουργείται και γιατί λέγεται έτσι;

Γιατί οι άντρες έχουν ρώγες;
Γιατί οι άντρες έχουν θηλές
Εκτός από τις γυναίκες, ρώγες έχουν και οι άντρες αν και φαινομενικά δεν τις χρειάζονται. Τότε γιατί τις έχουν; Για να δούμε…

Τι είναι ο ιδρώτας και γιατί ιδρώνουμε;
ιδρώτας
Αλήθεια... τι είναι ο ιδρώτας; Γιατί ιδρώνουμε όταν είμαστε κάτω υπό πίεση ή όταν είμαστε σε ζεστό περιβάλλον; Ας δούμε λοιπόν!

Γιατί το αίμα μας είναι κόκκινο;
αίμα κόκκινο
Αλήθεια, γιατί το ανθρώπινο αίμα έχει κόκκινο χρώμα; Σκεφτήκατε ποτέ; Ας δώσουμε λοιπόν απάντηση σε αυτό το ωραίο ερώτημα, δείτε εδώ.

Πως επηρεάζει η καφεΐνη του καφέ και γινόμαστε εξαρτημένοι;
καφές εξάρτηση
Πως επηρεάζει ο καφές τον οργανισμό μας; Πως η καφεΐνη προκαλεί εξάρτηση; Τι συμβαίνει με την αδρεναλίνη και πως επηρεάζεται η διάθεσή μας;

Που κάνει καλό το γέλιο;
χαμόγελο
Γελάμε όλοι μας λίγο πολύ, καθημερινά. Το γέλιο λένε είναι ζωή και φυσικά, όχι άδικα! Διαβάστε σε αυτό το άρθρο πόσο καλό μας κάνει, θα εκπλαγείτε!

Πως να βελτιώσετε τη μνήμη σας!
μνήμη
Έχετε θέμα με τη μνήμη; Ας δούμε σε αυτό το άρθρο μερικά κολπάκια που μπορείτε να κάνετε ώστε να βελτιώσετε τη μνήμη σας και να θυμάστε καλύτερα

Γιατί τα κόπρανα είναι καφέ; Ξέρετε;
Γιατί τα κόπρανα έχουν καφέ χρώμα
Αλήθεια γιατί τα κόπρανα μας έχουν κατά κανόνα καφέ χρώμα; Που οφείλεται αυτό; Ας δούμε απλά και κατανοητά!

Ποια στιγμή της ημέρας είμαστε ψηλότεροι;
παιδί μετράει το ύψος του
Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το ύψος μας παραμένει σταθερό κατά την διάρκεια της ημέρας γελιέστε! Το ύψος μας μεταβάλλεται συνέχεια! Πως; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ