coolweb


Γιατί δεν πρέπει να τρώμε φθηνό φαγητό

τα φθηνά τρόγιμα παχαίνουν

Διαβάστηκε: 3.372 φορές
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο πρέπει να αποφεύγουμε τα φθηνά τρόφιμα; Ας ρίξουμε λίγο φως στο άρθρο που ακολουθεί.
Γενικά καλό είναι να τρεφόμαστε σωστά κυρίως για λόγους υγείας, αλλά και για να έχουμε μια όμορφη και ελκυστική εμφάνιση.

Μάλιστα σε διάφορα άρθρα μας στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στο πως να χάσουμε κιλά και να μην τα ξαναπάρουμε, στο πως να αδυνατίσουμε γρήγορα ή στο ποια είναι η καλύτερη δίαιτα.

Καλά όλα αυτά, αλλά τι σχέση έχει το φθηνό φαγητό και γιατί πρέπει να το αποφεύγουμε; Ας δούμε απλά και κατανοητά.


Γιατί δεν πρέπει να τρώμε φθηνό φαγητό

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι με τον όρο φθηνό, δεν εννοούμε τα σουβλάκια (μόνο), αλλά κυρίως τα τρόφιμα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ.

όχι στα φθηνά τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ
Και το λέμε αυτό γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που κάνει οικονομία στο φαγητό. Με απλά λόγια οι άνθρωποι αυτοί δεν επιλέγουν το τι θα φάνε με βάση τα γούστα ή τις ανάγκες τους, αλλά κατά κύριο λόγο βάσει του κόστος των τροφίμων.

Αυτό είναι πολύ κακό, διότι τα φθηνά τρόφιμα είναι κατά κανόνα κατώτερης ποιότητας και αμφιβόλου σύστασης ή προέλευσης. Θα έχετε παρατηρήσει ότι light προϊόντα ή τρόφιμα κατάλληλα για δίαιτα ή διατροφή είναι γενικά ακριβότερα.

Αυτό συμβαίνει αφενός για εμπορικούς λόγους, αλλά αφετέρου τα προϊόντα αυτά απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία και απευθύνονται σε διαφορετικό (και μικρότερο) κοινό.

προτιμάτε light προϊόντα
Με άλλα λόγια δεν αφορούν την μάζα, αλλά τους λίγους που έχουν τη δυνατότητα και θέλουν να προσέχουν τι τρώνε.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το γρήορο φαγητό (fast food) το οποίο προκειμένου να είναι φθηνό είναι όσο χαμηλότερης ποιότητας γίνεται.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας αφορούν εκτός από τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή, κυρίως ανθρώπους που ανήκουν σε χαμηλές οικονομικές ή κοινωνικές τάξεις.

Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν διαθέτουν χρήματα για να αγοράσουν καλύτερης ποιότητας κρέας ή άλλα τρόφιμα και έτσι επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με πολλά λιπαρά και ζάχαρη.

τα φθηνά φαγητά μας παχαίνουν
Βέβαια στην πράξη, όσο περισσότερο τρώει κανείς και παχαίνει, τόσο περισσότερη τροφή χρειάζεται, άρα ανεβαίνει και το κόστος συντήρησης του βάρους του, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Για αυτό λοιπόν, ανεξάρτητα με την οικονομική σας κατάσταση, προσπαθήστε να τρέφεστε σωστά και υγιεινά. Άλλωστε αν θέλει πραγματικά κάποιος να τραφεί σωστά θα βρει τον τρόπο.

Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί δεν κάνει να τρώμε τα κουκούτσια από κάποια φρούτα;


Σχετικά άρθρα

Ποιες τροφές βοηθάνε να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά;
Τροφές για υγειή και λαμπερά μαλλιά
Πολύς λόγος γίνεται καθημερινά για την σημασία της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας. Μπορεί όμως η σωστή διατροφή να βοηθήσει και τα μαλλιά μας; Ας δούμε!
Γιατί δεν υπάρχουν μπλε φαγητά;
Που πήγαν τα μπλε φαγώσιμα
Έχετε προσέξει ότι στη φύση δεν υπάρχουν γενικά μπλε φαγητά; Γιατί λέτε να συμβαίνει αυτό; Είναι τυχαίο άραγε; Ας δούμε!
Τι είναι η βουλιμία και πως αντιμετωπίζεται;
βουλιμική γυναίκα
Τι είναι η βουλιμία, πως προκαλείται και κυρίως πως αντιμετωπίζεται; Ας δούμε αναλυτικά στο άρθρο που ακολουθεί.
Γιατί ξυπνάω το βράδυ και τρώω; Τι μου συμβαίνει;
Night Eating Syndrome
Αλήθεια, γνωρίζετε γιατί πολλοί άνθρωποι ξυπνούν κατά την διάρκεια της νύχτας για να φάνε; Είναι κάποια ασθένεια; Πως αντιμετωπίζεται; Ας δούμε αναλυτικά.
Τι είναι τα κροκοδείλια δάκρυα
Πως βγήκε η έκφραση κροκοδείλια δάκρυα
Αλήθεια πως πιστεύετε ότι βγήκε η έκφραση κροκοδείλια δάκρυα; Κλαίνε οι κροκόδειλοι; Ας δούμε στο αναλυτικά στο παρακάτω άρθρο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Γιατί δεν πρέπει να τρώμε φθηνό φαγητό
Kατηγορία: Υγεία
Tags: φαγητόκόστοςπαχυσαρκίαlightτροφήκοινωνία
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να αδυνατίσω γρήγορα; Σπάστε τα κοντέρ!!
πως να αδυνατίσω γρήγορα
Η γρήγορη δίαιτα που... τα σπάει!! Δείτε εδώ κάποιους τρόπους ώστε να αδυνατίσετε γρήγορα! Πάμε για ένα γρήγορο αδυνάτισμα και κορμί... λαμπάδα!

Πως θα χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 1ο)
η καλύτερη δίαιτα
Έχετε λίγα παχάκια και θέλετε να χάσετε μερικά κιλά μόνιμα; Αναζητάτε την καλύτερη δίαιτα; Για ρίξτε μια ματιά εδώ για πως να χάσετε κιλά...

Πως να χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 2ο)
πως να χάσω κιλά
Εδώ συνεχίζουμε την παρατεταμένη ανάλυση που σας κάναμε για την καλύτερη δίαιτα και για το πως να χάσετε κιλά. Δείτε τη συνέχεια (Μέρος 2ο)...

Πως θα χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 3ο)
χάσω μόνιμα κιλά
Το τρίτο και τελευταίο μέρος της για την καλύτερη δίαιτα και πως θα χάσετε τα κιλά μόνιμα. Δείτε εδώ και τις τελευταίες συμβουλές που σας δίνουμε.

Τι είναι παχυσαρκία, πως δημιουργείται & ποια η αντιμετώπιση
παχυσαρκία επικίνδυνη ασθένεια
Παχυσαρκία: μία σύγχρονη επικίνδυνη ασθένεια. Τι είναι όμως; Πως δημιουργείται και ποια η αντιμετώπισή της; Δείτε όλα τα σχετικά με την παχυσαρκία εδώ!

Λίγα έξυπνα κολπάκια για να χάσετε βάρος!
βάρος
Εδώ θα δούμε κάποια έξυπνα κολπάκια και τρικ που μπορούμε να ακολουθήσουμε, ώστε να ξεγελαστούμε και να καταφέρουμε να χάσουμε βάρος!

10 συμβουλές για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας
επιτάχυνση μεταβολισμού
Αν θέλετε να κάνετε το μεταβολισμό σας να λειτουργεί καλύτερα - να το επιταχύνετε - αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε αυτές τις συμβουλές.

Τι είναι ο δείκτης μάζας σώματος (BMI) και πως υπολογίζεται;
υπολογισμός BMI
Τι είναι ο δείκτης μάζας σώματος, το περιβόητο BMI, τι μας δείχνει ακριβώς και πως μπορούμε να το υπολογίσουμε; Ας δούμε απλά και κατανοητά.

Μια υγιεινή δίαιτα με λαχανικά
υγιεινή δίαιτα λαχανικών
Ας δούμε εδώ πως μπορούμε να κάνουμε μια σωστή δίαιτα λαχανικών και τι θρεπτικά συστατικά μπορούμε να λάβουμε από αυτά!

Πως να χάσω λίπος;
χάσιμο λίπους
Αν σας έχει καρφωθει στο μυαλό η ερώτηση πως να χάσω λίπος, η λύση είναι σχετικά απλή αν το κάνουμε σωστά και με υπομονή, ας δούμε!

Οι παγίδες της υγιεινής διατροφής
υγεινες τροφές που παχαίνουν
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες παγίδες κρύβει η σύγχρονη υγιεινή διατροφή; Μάλλον είναι περισσότερες από ότι φανταζόμαστε! Ας δούμε τις πιο τρανταχτές...

Γιατί ξυπνάω το βράδυ και τρώω; Τι μου συμβαίνει;
Night Eating Syndrome
Αλήθεια, γνωρίζετε γιατί πολλοί άνθρωποι ξυπνούν κατά την διάρκεια της νύχτας για να φάνε; Είναι κάποια ασθένεια; Πως αντιμετωπίζεται; Ας δούμε αναλυτικά.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ