Μια ταινία μικρού μήκους για αυτούς που ακούνε φωνές
Το είδαν: 3.775 άτομα
Δείτε παρακάτω το βίντεο: μια ταινία μικρού μήκους για αυτούς που ακούνε φωνές
Πιθανότατα θα γνωρίζετε ότι πολλοί άνθρωποι γύρω μας ακούνε φωνές μέσα στο κεφάλι τους.
Στην ουσία πρόκειται για μια ψευδαίσθηση χωρίς όμως να σημαίνει ότι υποδηλώνει απαραίτητα την ύπαρξη κάποιας βαριάς ψυχικής ασθένειας
Πολύ συχνά οι ακουστικές ψευδαισθήσεις μπορεί να οφείλονται σε παράγοντες όπως το άγχος, το στρες ο κακός ή ανύπαρκτος ύπνος κλπ.
Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο: "Συμπόνοια στις φωνές: Μια ιστορία θάρρους και ελπίδας" δημιουργήθηκε κυρίως για αυτούς τους ανθρώπους.
Πρόκειται για ένα φιλμ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για θεραπευτικούς όσο και για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή ακόμη και ως εργαλείο αποστιγματισμού των ατόμων που ακούν φωνές.
Το συγκεκριμένο project δημιουργήθηκε από το τμήμα Ψυχολογίας του King College του Λονδίνου υπό την καθοδήγηση του Dr Charlie Heriot-Maitland σε συνεργασία με την δημιουργό κινουμένων σχεδίων Kate Anderson.
Ο πρωταγωνιστής του animation ακούει φωνές οι οποίες δεν τον αφήνουν να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη προσέγγιση, τα συναισθήματα χωρίζονται σε τρία συστήματα (απειλής, κινητοποίησης, καθησυχασμού), τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία. Ωστόσο οι φωνές διαταράσσουν αυτήν την ισορροπία.
Μέσα από μια διαδικασία θεραπείας ο πρωταγωνιστής καταλαβαίνει ότι δεν χρειάζεται να απορρίψει τις φωνές που ακούει, αλλά να τις συμπονέσει και να μάθει να συνυπάρχει με αυτές.
Και αυτό κάνει.
Μια καταπληκτική δουλειά που δείχνει με πολύ παραστατικό τρόπο την καθημερινότητα που βιώνουν τα άτομα που ακούν φωνές και πως μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή.
Δείτε το βίντεο με τη συμπόνια στις φωνές και μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε τους ελληνικούς υπότιτλους:
Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά την Ina για την υπόδειξη αυτού του βίντεο.
Πως να αποβάλλετε το στρες
Δείτε μερικά χρήσιμα πραγματάκια που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε το στρες! Απλά καθημερινά κολπάκια για να μην έχετε στρες.
Στρες και άγχος: τι διαφορά έχουν;
Αλήθεια, εσείς σκεφτήκατε ποτέ τι διαφορά έχει το στρες με το άγχος; Δείτε λοιπόν σε αυτό το άρθρο τη διαφορά στρες-άγχους απλά και κατανοητά!
Γιατί ανατριχιάζουμε με κάποιους ήχους
Γιατί ανατριχιάζουμε όταν ακούμε συγκεκριμένους ήχους; Τι είναι αυτό που συμβαίνει εκείνη την στιγμή στον οργανισμό μας; Ας δούμε απλά και κατανοητά!