coolweb


Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτα

Πως να καθαρίσω το κερί από τα αυτιά μου

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές το κερί που βγαίνει από τα αυτιά μας μπορεί να γίνει ενοχλητικό. Κι όχι τόσο γιατί δυσχεραίνει την ακοή μας (αν συμβαίνει αυτό είναι πρόβλημα που χρειάζεται γιατρό), αλλά γιατί είναι κάπως αντιαισθητικό.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για αυτό; Κάποιος ίσως σκεφτεί το "αυτονόητο" που δεν είναι άλλο από το να τα καθαρίσουμε με μπατονέτες, για αυτό δεν υπάρχουν άλλωστε; Ωστόσο, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, αυτή δεν είναι και η καλύτερη λύση. Για την ακρίβεια είναι η χειρότερη. Και αρκετά επικίνδυνη.

πως να καθαρίσω τα αυτιά μου
Ας δούμε λοιπόν απλά και κατανοητά πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μπατονέτες για τον καθαρισμό των αυτιών μας


Ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτήν την αμφιλεγόμενη εφεύρεση είναι ότι πολύ απλά όχι μόνο δεν καθαρίσουμε τα αυτιά μας, αλλά στην πραγματικότητα τους κάνουμε το ακριβώς αντίθετο.

Για την ακρίβεια, το μόνο που καταφέρνουμε με τις μπατονέτες είναι να σπρώχνουμε το κερί βαθύτερα στο ακουστικό κανάλι. Μάλιστα, αν είμαστε και λίγο απρόσεκτοι και βάλουμε βαθιά την μπατονέτα μπορούμε να το σπρώξουμε τόσο μέσα σε σημείο που να τραυματίσουμε το ακουστικό μας τύμπανο!

μην βάζετε μπατονέτες μέσα στα αυτιά σας
Αυτό μπορεί να δημιουργήσει διάφορα σοβαρά προβλήματα, ακόμη και εξασθένιση της ακοής μας.

Φυσικά δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός ότι βλέπουμε και κάποια ποσότητα κεριού πάνω στην μπατονέτα όταν την βγάζουμε από το αυτί μας. Η μεγαλύτερη ποσότητα έχει μείνει μέσα και μάλιστα έχει πάει όπως είπαμε ακόμη πιο βαθιά.

Πως να καθαρίσετε το κερί από τα αυτιά σας σωστά


Οπότε αν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπατονέτες πως θα αφαιρέσουμε το κερί από τα αυτιά μας; Ποιος είναι ο πιο σωστός και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος;

Πολύ απλά δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε και δεν πρέπει να το κάνετε! Ο λόγος είναι πως το κερί είναι απαραίτητο για τα αυτιά μας και για αυτό άλλωστε το παράγει ο οργανισμός μας.

αφήστε το κερί μέσα στα αυτιά σας
Το κερί βρίσκεται εκεί για να προστατεύει το αυτί μας από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες όπως μεταξύ άλλων ξένα αντικείμενα, έντομα και μολύνσεις ή μυκητιάσεις. Επίσης λειτουργεί σαν λιπαντικό για το ακουστικό κανάλι και φροντίζει μεταξύ άλλων στο να κρατάει μακριά το νερό.

Πότε χρειάζεστε γιατρό


Οι γιατροί συνήθως συμβουλεύουν να καθαρίζουμε τα αυτιά μας εξωτερικά με την πετσέτα, αλλά κι αυτό μάλλον το λένε για ψυχολογικούς λόγους, δηλαδή για να για να νομίζουμε ότι όντως κάναμε την "απαραίτητη" καθαριότητα.

Επομένως, αν δεν έχετε πραγματικά κάποιο πρόβλημα, πχ ο οργανισμός σας να παράγει υπερβολικά πολύ κερί ή να μην ακούτε πολύ καλά, δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτε.

Διαφορετικά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε άμεσα έναν ειδικό γιατρό, δηλαδή κάποιον ωτορινολαρυγγολόγο ή ΩΡΛ όπως τους λέμε για συντομία.

Αυτός, αφού σας εξετάσει, θα καθαρίσει τα αυτιά σας αν χρειάζεται και θα σας πει τι να κάνετε από εδώ και πέρα.Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί δεν πρέπει να σκαλίζουμε τη μύτη μας
Σχετικά άρθρα

Πως να προστατέψουμε την ακοή μας
Προστατεύοντας την ακοή μας
Το αυτί είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό όργανο του ανθρωπίνου σώματος, καθώς είναι υπεύθυνο όχι μόνο για την ακοή μας, αλλά και για την ...
Γιατί ακούμε τον ήχο της θάλασσας σε ένα γιγάντιο κοχύλι;!
κοχύλι
Γιατί αν πλησιάσουμε το αυτί μας ερμητικά στο άνοιγμα ενός μεγάλου κοχυλιού, ακούμε τον ήχο της θάλασσας; Τι πραγματικά όμως είναι αυτός ο ήχος;
Γιατί βουλώνουν τα αυτιά μας;!
αυτιά βουλώνουν
Το παθαίνουμε όλοι μας: είτε κατά την απογείωση του αεροπλάνου, είτε κατά τη βόλτα μας με το αμάξι, κλπ, βουλώνουν τα αυτιά μας! Γιατί όμως;
Τι είναι οι υπέρηχοι και γιατί δεν τους ακούμε
Γιατί δεν ακούμε τους υπερήχους
Τι είναι οι υπέρηχοι, που χρησιμοποιούνται και γιατί δεν τους ακούμε; Ας δούμε όλες τις πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.
Γιατί κάποιοι μπορούν και κουνάνε τα αυτιά τους;!
Γιατί μπορώ να κουνήσω τα αυτιά μου
Έχετε προσέξει ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν και κουνάνε τα αυτιά τους, ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούν; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτα
Kατηγορία: Υγεία
Tags: αυτιάακοήκερίμπατονέτεςκαθάρισμακαθαρισμός
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Γιατί λιποθυμάμε; Τι προκαλεί συνήθως την ξαφνική λιποθυμία;
λιποθυμία
Γιατί εμείς οι άνθρωποι λιποθυμάμε; Τι συμβαίνει και κάνει ο οργανισμός μας shut down;! Τι προκαλεί το φαινόμενο της λιποθυμίας; Ας δούμε λοιπόν!

Γιατί φτερνιζόμαστε; Ποιά η αιτία;
φτέρνισμα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί φτερνιζόμαστε; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και αντιδράει έτσι και ποια η αιτία; Ας δούμε λοιπόν απλά και κατανοητά!

Γιατί βουλώνουν τα αυτιά μας;!
αυτιά βουλώνουν
Το παθαίνουμε όλοι μας: είτε κατά την απογείωση του αεροπλάνου, είτε κατά τη βόλτα μας με το αμάξι, κλπ, βουλώνουν τα αυτιά μας! Γιατί όμως;

Τι είναι το μήλο του Αδάμ και γιατί λέγεται έτσι;
το μήλο του Αδάμ
Πίσω από το καρύδι στο λαιμό, γνωστό και ως "μήλο του Αδάμ", κρύβεται ένας πολύπλοκος μηχανισμός με απίστευτες λειτουργίες. Τι είναι, πως δημιουργείται και γιατί λέγεται έτσι;

Γιατί οι άντρες έχουν ρώγες;
Γιατί οι άντρες έχουν θηλές
Εκτός από τις γυναίκες, ρώγες έχουν και οι άντρες αν και φαινομενικά δεν τις χρειάζονται. Τότε γιατί τις έχουν; Για να δούμε…

Τι είναι ο ιδρώτας και γιατί ιδρώνουμε;
ιδρώτας
Αλήθεια... τι είναι ο ιδρώτας; Γιατί ιδρώνουμε όταν είμαστε κάτω υπό πίεση ή όταν είμαστε σε ζεστό περιβάλλον; Ας δούμε λοιπόν!

Γιατί το αίμα μας είναι κόκκινο;
αίμα κόκκινο
Αλήθεια, γιατί το ανθρώπινο αίμα έχει κόκκινο χρώμα; Σκεφτήκατε ποτέ; Ας δώσουμε λοιπόν απάντηση σε αυτό το ωραίο ερώτημα, δείτε εδώ.

Πως επηρεάζει η καφεΐνη του καφέ και γινόμαστε εξαρτημένοι;
καφές εξάρτηση
Πως επηρεάζει ο καφές τον οργανισμό μας; Πως η καφεΐνη προκαλεί εξάρτηση; Τι συμβαίνει με την αδρεναλίνη και πως επηρεάζεται η διάθεσή μας;

Που κάνει καλό το γέλιο;
χαμόγελο
Γελάμε όλοι μας λίγο πολύ, καθημερινά. Το γέλιο λένε είναι ζωή και φυσικά, όχι άδικα! Διαβάστε σε αυτό το άρθρο πόσο καλό μας κάνει, θα εκπλαγείτε!

Πως να βελτιώσετε τη μνήμη σας!
μνήμη
Έχετε θέμα με τη μνήμη; Ας δούμε σε αυτό το άρθρο μερικά κολπάκια που μπορείτε να κάνετε ώστε να βελτιώσετε τη μνήμη σας και να θυμάστε καλύτερα

Γιατί τα κόπρανα είναι καφέ; Ξέρετε;
Γιατί τα κόπρανα έχουν καφέ χρώμα
Αλήθεια γιατί τα κόπρανα μας έχουν κατά κανόνα καφέ χρώμα; Που οφείλεται αυτό; Ας δούμε απλά και κατανοητά!

Ποια στιγμή της ημέρας είμαστε ψηλότεροι;
παιδί μετράει το ύψος του
Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το ύψος μας παραμένει σταθερό κατά την διάρκεια της ημέρας γελιέστε! Το ύψος μας μεταβάλλεται συνέχεια! Πως; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ